Ring på 9819 4466 for en fremvisning af lejlighederne!

Menu

Nyheder

24. april 2019. Skrevet af Mette Tang.

Nordjyllands højeste bygning er under opførelse

TV2 Nord besøgte os på byggepladsen, hvor de blandt andet skrev om kranføreren Poul, der hver dag sidder i den 90 meter høje kran og hejser elementer til Horisonten.

Her er et udsnit af artiklen:
Læs hele artiklen her

Når etageejendommen Horisonten på Lindholm Brygge står færdig, så bliver den Nordjyllands højeste på 66 meter fordelt på 22 etager.

Instrumentbrættet blinker gult i styrehuset hos kranfører Poul Klemmensen. Det betyder, at kranen snart er på det yderste af, hvad den kan yde.

Poul Klemmensen er i færd med at løfte en 17 ton tung betonskillevæg fra jorden og op til 12. sal på Horisonten, hvor bygningsarbejdere står klar til at tage imod den.

Det er nok ikke et job for dem med højdeskræk, men det lider jeg ikke af.

– Det er fedt, når man kan sidde heroppe og se hele Egholm rundt. Det er et fedt job, jeg har, siger 64-årige Poul Klemmensen, der har været kranfører siden 1974.

Horisonten slår rekorden

Etageejendommen Horisonten på Lindholm Brygge bliver 66 meter høj fordelt på 22 etager. Lige nu er de 50 håndværkere nået til at bygge råhuset af 12. sal. Horisonten kommer til at indeholde 160 lejligheder, og erhvervslokaler i bunden. Efter planen skal Horisonten står færdig i maj 2020. Det er NCC, der bygger, og bygherren er Aberdeen Asset Management.

– Vi holder en tidsplan, der siger cirka to uger for at sætte en etage på 750 kvadratmeter, siger Michael Schumann, Fund manager, Aberdeen Asset Management.

Mens Poul Klemmensen er vant til højderne, så er det en ny udfordring for fugemand Line Jeppesen fra KN Fugen. Hun er den eneste kvinde på byggepladsen, og lige nu kravler hun rundt på ydersiden af 12. sal for at fuge vinduer.

– Vi kan allerede mærke, at det blæser meget, så det er spændende, hvordan det bliver når vi kommer op på etage 22. Det er rigtig spændende det her. Det er ikke hver dag, man har mulighed for at gå på et højt byggeri, som det her, siger Line Jeppesen.

Stolhed over byggeriet

Den højeste etagebygning i Danmark er Herlev hospital på 120 meter. Siden 1959 har Sygehus Nord i Aalborg med sine 57 meter været Nordjyllands højeste bygning.

Men det varer ikke længe, før den nordjyske højderekord bliver slået af Horisonten på 66 meter. Selvom det er en lille knøs  i forhold til Bestsellers planer om at bygge et højhus i Brande på op til 320 meter, så er der stolthed blandt håndværkerne, over at være med til at bygge Nordjyllands højeste bygning.

– Jeg har haft min familie med ude mange gange, hvor jeg har vist dem, at det her har jeg været med til at lave. Der er ingen tvivl om, at når det her står klart, så vil jeg også have dem med over og vise dem det her, og sige ”Her har mor gået”, griner Line Jeppesen.

Den 66 meter høje bygninger kommer til at huse 166 lejligheder. Foto: TV2 Nord

Salget af de 160 lejligheder er gået i gang, og ifølge bygherren er der indtil videre solgt 25. Konkurrencen om at sælge lejligheder i Aalborg er stor lige nu.

Der er mange lejligheder til salg heroppe. Det er der generelt i Danmark. Men vi kan da se, at der er interesse, og der har været stor interesse siden vi startede. Man er lidt tilbageholdende, fordi vi er i de jyske, hvor man ikke bare sådan springer ud i noget nyt, siger Michael Schumann, Fund manager, Aberdeen Asset Management.

Læs hele artiklen her

Hent salgsmateriale

Hent salgsmateriale

Udfyld venligst dine oplysninger for at downloade salgsmateriale.

HVILKE EMNER ER DU INTERESSERET I?Ved download af salgsmateriale accepterer du at ejendomsmægleren må kontakte dig pr. telefon eller e-mail med yderligere oplysninger om ejendommen.